Туск пояснив рішення Польщі про тимчасове призупинення приймання заяв про надання притулку

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск пояснив рішення оголосити про тимчасове призупинення приймання заяв про надання притулку. Про це повідомляє "Польське радіо".

Зазаначається, що Туск у соціальних мережах нагадав, що Фінляндія прийняла рішення про такий крок у травні.

У дописі в соціальній мережі прем'єр-міністр Польщі пояснив, що це буде відповіддю на гібридну війну, оголошену всьому Європейському Союзу, зокрема Польщі, режимами в Москві та Мінську, пов'язану з організацією масового переправлення людей через кордони країни.  

«Право на притулок є інструментом у цій війні і не має нічого спільного з правами людини. Прикордонний контроль і територіальна безпека Польщі є і залишатиметься нашим пріоритетом. Наші рішення і дії будуть абсолютно підпорядковані цьому», —  підкреслив очільник польського уряду.

Зазначається, що про тимчасове призупинення процедури надання притулку в Польщі Туск говорив під час з'їзду Громадянської коаліції 12 жовтня. Це є частиною нової міграційної стратегії, яку польський уряд, як очікується, розгляне на засіданні 15 жовтня.

Як повідомлялося, країнам Європи, які постраждали від повені, Євросоюз виділить 11 млрд євро. Близько половини отримає Польща.

Статті

Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Донбас
13.10.2024
18:11

У Луганську Путін дякував кожному, хто кидав папірець в урну. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Очікувано минулого тижня найважливішою темою ЗМІ окупованого Донбасу став день народження російського диктатора Путіна. Своєрідний старт цунамі привітань від місцевих колабораціоністів усіх мастей дав спікер Кремля Дмитро Пєсков. «Президент... не...
Всі статті