Цивільні на пляжі в Криму загинули й дістали поранення внаслідок роботи російської ППО - ISW

На пляжі в окупованому Севастополі 4 цивільних загинули і близько 150 дістали поранення внаслідок роботи російської ППО, а не спеціального націлювання ракети. Такого висновку дійшли аналітики Інституту вивчення війни (ISW), йдеться у звіті ISW від 24 червня.

"Кремлівські чиновники абсурдно намагалися пов'язати українські удари 23 червня по законних військових об'єктах в окупованому Севастополі та Криму і терористичну атаку... в Республіці Дагестан", - пишуть аналітики та наводять приклади відповідних заяв прессекретаря Кремля Дмитра Пєскова, голови Держдуми Росії В'ячеслава Володіна та інших російських топ-чиновників.

"Інформаційна операція Кремля, що пов'язує ці дві події, безглузда хоча б тому, що жертви серед цивільного населення в Криму стали результатом перехоплення Росією ракети ATACMS, що наближається, а не навмисного рішення України про її націлювання. Міноборони Росії визнало, що російський перехоплювач ППО змусив українську ракету відхилитися від траєкторії польоту і вибухнути в Севастополі. Невказаний американський чиновник також повідомив Reuters у статті від 24 червня, що російські війська змогли перехопити ракету ATACMS, націлену на російську ракетну установку, внаслідок чого ракета ATACMS вибухнула й обрушила шрапнель на севастопольський пляж", - наголошується у звіті ISW.

Зазначається також, що російські офіційні особи також не представили жодних доказів своїх тверджень про причетність України або Америки до теракту в Дагестані.

Відео - "Донбасс. Важно".

Раніше повідомлялося, що російські "Z-канали" звинуватили своє ППО в загибелі людей у Севастополі, а владу - у відсутності укриттів і зазиванні на курорт.

Статті

Країна
30.06.2024
23:00

“Ніхто не бере на себе відповідальність давати роз’яснення”, або дещо про покарання за колабораціонізм

Офіс генерального прокурора нараховує 8269 кримінальних проваджень по відносно новій статті 111-1 “Колабораційна діяльність” Кримінального кодексу. В Єдиному державному реєстрі судових рішень є вже 1694 вироки
Донбас
30.06.2024
17:00

"Режим поводився щодо цих регіонів як колоніальний..." Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продемонстрували, що цілком можуть обходитися без журналістів. Достатньо отримати з Москви готове інтерв'ю і зробити вигляд, що хтось із російських чиновників чи бізнесменів давав його саме місцевим виданням....
Країна
29.06.2024
13:50

Воєнно-туристичний сезон у Криму: як попит обернувся на спад

"Їдуть, бо дешевше, ніж курорти Краснодарського краю. Їдуть, бо їх не чекають на європейських курортах. Та й Туреччина вже не по кишені, бо там оплата у доларах", – зазначив один із туроператорів.
Всі статті