Російські "Z-канали" звинуватили своє ППО в загибелі людей у Севастополі, а владу - у відсутності укриттів і зазиванні на курорт

У російських "Z-каналах" назвали загибель людей "наслідками роботи ППО" і розкритикували владу за відсутність укриттів і сирен в окупованому Криму. Про це пише роспаблік "Важные истории" 23 червня.

Так, російський провоєнний телеграм-канал Helicopterpilot пише, що ракета, бойова частина якої розірвалася над анексованим Севастополем, "летіла вибивати чергову точку ППО, а не цілеспрямовано по пляжу, [тому] наслідки - робота ППО".

Автор каналу звинуватив російських політиків у тому, що на початку літа вони називали відпочинок у Криму "безпечним".

"Крим уже давно зона бойових дій, зазивати в нього на відпочинок - кримінал", - зазначив він.

Проросійський моніторинговий канал lpr 1 розкритикував владу за відсутність сирен сповіщення в місцях скупчення людей, "нормальної роз'яснювальної роботи" і модульних укриттів, а також за пізнє сповіщення під час ударів балістикою: "Чим займаються чиновники, які за це отримують зарплату? Женіть у шию з посад цих дармоїдів!"

Z-канал "Два майори" пише, що також на кадрах із пляжів не видно залізобетонних укриттів. "Деякі пляжі Севастополя не дають змоги оперативно покинути небезпечний район, навіть якщо звучить сирена", - зазначає автор.

"Криму терміново потрібні укриття і сховища", - заявив "воєнкор" Олександр Коц. - У цьому завданні немає нічого надприродного. Просто перенесіть досвід Бєлгорода".

Наразі відомо, що на двох міських пляжах у Севастополі загинули 5 осіб, серед них - три дитини. Наразі відомо про 124 постраждалих, включно з 27 дітьми. Понеділок, 24 червня, окупанти оголосили в місті Днем жалоби.

Статті

Країна
30.06.2024
23:00

“Ніхто не бере на себе відповідальність давати роз’яснення”, або дещо про покарання за колабораціонізм

Офіс генерального прокурора нараховує 8269 кримінальних проваджень по відносно новій статті 111-1 “Колабораційна діяльність” Кримінального кодексу. В Єдиному державному реєстрі судових рішень є вже 1694 вироки
Донбас
30.06.2024
17:00

"Режим поводився щодо цих регіонів як колоніальний..." Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продемонстрували, що цілком можуть обходитися без журналістів. Достатньо отримати з Москви готове інтерв'ю і зробити вигляд, що хтось із російських чиновників чи бізнесменів давав його саме місцевим виданням....
Країна
29.06.2024
13:50

Воєнно-туристичний сезон у Криму: як попит обернувся на спад

"Їдуть, бо дешевше, ніж курорти Краснодарського краю. Їдуть, бо їх не чекають на європейських курортах. Та й Туреччина вже не по кишені, бо там оплата у доларах", – зазначив один із туроператорів.
Всі статті