Цьогоріч посіви озимих в Укаїні будуть меншими на 20%, це призведе до скорочення вирощення пшениці – нардеп Соломчук

Посіви озимих цьогоріч будуть меншими на 20%, це своєю чергою призведе до скорочення вирощування пшениці у наступному сезоні. Про це повідомив член Комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук  у "Media Center Ukraine - Ukrinform" 16 жовтня.

"Аграрії менше сіють через те, що не вистачає фінансових ресурсів. І ця цифра, думаю, буде на 20% менше, ніж минулий рік, що призведе до скорочення вирощення пшениці, хліба в Україні на наступний сезон. Наш агросектор дуже сильно закредитований, вже більш як на 100 мільярдів гривень, це дуже великі ризики. І тут терміново потрібно приймати кардинальні рішення, наприклад, створювати спецфонд "Зерно України", випустити під нього облігації, викупити в аграріїв по фіксованій ціні пшеницю в розмірі хоча б 10 мільйонів тонн, зберігати її на сертифікованих приватних елеваторах з можливістю експорту державою", - сказав Соломчук. 

Він підкреслив, що рішення для аграріїв треба шукати терміново. 

Раніше повідомлялось, що за останні три місяці РФ знищила 300 тисяч тонн українського зерна.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті