Три українські стрічки покажуть на Warsaw Film Festival

Українські стрічки "Rock. Paper. Grenade" та "Тато" було відібрано до головної програми 38-го Варшавського кінофестивалю, а фільм "Спас" - до 1-2 Competition. Про це повідомляє прес-служба Державного агентства з питань кіно у Фейсбуці.

"Серед 15 фільмів, що відібрані до головної програми Warsaw Film Festival – дві картини, створені за підтримки Держкіно: стрічка української режисерки Ірини Цілик “Rock. Paper. Grenade” (“Я і Фелікс”) та польсько-український фільм “Тато” (“Заморожене добро”) режисерки Анни Маліжевської. Також у конкурсній програмі фестивалю 1-2 Competition - стрічка Максима Наконечного "Спас" (Butterfly Vision)", - йдеться в повідомленні.

“Я і Фелікс” Ірини Цілик – це стрічка про дорослішання, перші уроки добра і жорстокості, підліткову закоханість, пошуки вчителя і непрості стосунки дітей та поламаних 1990-ми роками дорослих. Фільм створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно, стрічка також має підтримку Українського Інституту і Göteborg Film Fund. Виробництво – ForeFilms / Limelite, продюсери – Анна Яценко та Володимир Яценко.

Історія фільму “Тато” Анни Маліжевської відбувається між двома кордонами. Міхал – батько-одинак і далекобійник. Коли він у дорозі, його доньку доглядає українська жінка. Її раптова смерть відправляє Міхала у несподівану подорож, під час якої він дізнається, що таке батьківство та що є найголовнішим у житті. “Тато” – міноритарний копродакшн України та Польщі, створений за підтримки Polish Film Institute та Держкіно. 

Також у конкурсній програмі фестивалю 1-2 Competition, відбір до якої оголошено вчора, – створена за підтримки Держкіно стрічка Максима Наконечного "Спас" (Butterfly Vision). Це жорстка та сюрреалістична історія про жінку-воїна, яка не бажає бути жертвою. Світова прем'єра фільму відбулась цьогоріч на Каннському міжнародному кінофестивалі.

 


38-й Варшавський міжнародний кінофестиваль пройде з 14 до 23 жовтня 2022 року.

Фестиваль представляє найкращі фільми світового, європейського та польського кінематографа.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті