Троє проросійських агітаторів, включаючи депутата Черкаської міськради від ОПЗЖ, отримали тюремні строки

Тюремні строки отримали ще троє проросійських агітаторів у Черкаській, Кіровоградській та Хмельницькій областях. Про це повідомили в Телеграм-каналі СБУ 1 серпня. 

"За матеріалами Служби безпеки реальні терміни ув’язнення отримали ще троє прокремлівських агітаторів у різних регіонах України. Зловмисники вихваляли путіна та підтримували війну рф проти нашої держави. Також вони героїзували воєнні злочини рашистів", - сказано в повідомленні.

Зокрема, в Черкасах до 5 років тюрми засуджено депутата міськради, ексочільника місцевої фракції ОПЗЖ, який нав’язував оточуючим фейки кремлівської пропаганди. За даними слідства, депутат називав збройну агресію РФ проти України "внутрішнім громадянським конфліктом". Також він заперечував російські авіаудари по цивільній інфраструктурі нашої держави, у тому числі в Черкасах. У разі захоплення регіону посадовець сподівався стати місцевим гауляйтером РФ. Втім, відчувши невідворотність правосуддя, депутат вирішив втекти за кордон. Служба безпеки завчасно викрила зловмисника і затримала його напередодні виїзду за межі України на початку серпня 2022 року.

У Кіровоградській області 3 роки тюрми отримала переселенка з Донеччини, яка в "Однокласниках" робила дописи на підтримку окупаційних угруповань РФ та російських "волонтерів", які їм допомагають.

На Хмельниччині до 5 років позбавлення волі засуджено ворожого агітатора, що розповсюджував серед знайомих газету терористичних організацій "Л/ДНР" під назвою "новоросія". За даними слідства, прокремлівське видання зловмисник отримав через кур’єра з тимчасово окупованого Донецька ще до початку повномасштабної війни.

За матеріалами СБУ суд визнав зловмисників винними (відповідно до вчинених злочинів) за двома статтями Кримінального кодексу України:

- ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);

- чч. 1, 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Раніше повідомлялось, що в Харкові затримано шпигуна, який "полював" на секретні місця зберігання важливої документації для подальшого знищення рашистами.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті