"Третя хвиля загострення в Авдіївці все-таки буде. Але наші хлопці чекають" - Барабаш

Військова ситуація в Авдіївці дуже напружена, ймовірна третя хвиля загострення на цьому напрямку. Про це сказав начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш в інтерв'ю Укрінформу.

«Дуже напружена (ситуація у місті – ред.), ворог не залишає спроб все-таки оточити місто. Штурмують вони реально і вдень, і вночі. Гатять зі всього, що є в наявності. Ствольна, реактивна артилерія цілодобово працює по наших позиціях. Майже не вщухають і стрілецькі бої... Ми розуміємо, що третя хвиля цього загострення все-таки буде. Але наші хлопці чекають», - сказав Барабаш.

За його словами, у російських генералів «якісь містичні бажання до оточень, котлів, усіх цих історій». І це відбувається на тлі того, що на інших напрямках – Бахмутському, Херсонському, Запорізькому - у росіян суцільні невдачі, плюс незадовільна робота ППО в Криму та в прикордонних областях Російської Федерації.

«Скрізь на них щось летить, їм конче треба якісь «пабєди» для внутрішнього споживання», - зауважив Барабаш.

Він зазначив, що починаючи з 2014 року Авдіївку намагалися захопити декілька разів, нинішня спроба загарбників "вже тридцята чи п’ятдесята".

За його словами, з огляду на на великі втрати ворога на Авдіївському напрямку хтось із військового керівництва РФ має відповісти, тому окупанти розказують у своїх Телеграм-каналах різні "байки", аби хоч якось виправдати це.

«Мовляв, що в такий спосіб вони запобігли головному удару, контрнаступу Збройних сил України, який нібито мав бути на Донецьк... Плюс окупанти розуміють, що Авдіївський напрямок – це певні панівні висоти. А вони воюють «по книжці» з часів Другої світової, яка пише, що треба «взять высоту любой ценой». Вони чомусь забувають, що зараз – зовсім інша війна: технологічна, великою мірою війна дронів тощо», - зазначив Барабаш.

За його словами, Авдіївка розташована на висоті, з міста видно Донецьк і Ясинувату, саме тому росіянам «це потрібно».

«І моя особиста думка - швидше за все, хтось із високих генералів пообіцяв Путіну, що Авдіївка буде взята. Тому вони зараз кидають сюди всі сили», - припустив Барабаш.

Як повідомлялося, росія втрачає під Авдіївкою і солдатів, і техніку швидше та масштабніше, ніж під Бахмутом.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті