Потрібен час: Череватий пояснив тактику дій ЗСУ на Луганщині

Військова операція зі звільнення Луганської області буде складною - російські окупанти встигли закріпитися на території регіону. Таку заяву зробив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі національного телемарафону, - пише УНІАН.

"У ворога там було формування, це так зване "ЛНР", яке він використовував в якості плацдарму для підготовки нападу на нас, в тому числі створивши там цей корпус "народної міліції ЛНР". Він під керівництвом російських офіцерів готувався до війни постійно, тренувався, коли була Операція об'єднаних сил", - пояснив Череватий.

Він також зазначив, що рашисти організували інженерне обладнання позицій. А угруповання ворожих військ у Луганській області посилили окупанти, які зуміли втекти з Харківщини та Лиману. Це вплинуло на тактику дій ЗСУ. Українські захисники не проводять лобові атаки, а завдають ударів високоточною зброєю і здійснюють швидкі контрнаступи.

"Ми максимально їх вражаємо спочатку вогнем, в тому числі високоточними боєприпасами, і тільки з'являється можливість, як це було в останній раз в Макіївці, ми звільняємо досить швидко. Просто для цього потрібен час", - заявив Череватий.

Раніше з відео повідомлялось, що села Невське та Макіївка фактично знищені

Статті

Країна
20.09.2024
10:13

Україна – РФ: транзитний "хід конем"

Україна намагається зберегти статус транзитера енергоресурсів для ЄС, бо його втрата дуже невигідна економічно. Проблема в тому, що транзит можливий тільки в одному випадку. Якщо постачальником цих енергоресурсів буде росія.
Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Всі статті