The Times пише, що Буданов планував напад на "ПВК Вагнера" в Малі ще з минулого року

Африканська держава Малі розірвала дипломатичні відносини з Україною, звинувативши Київ у підтримці повстанців-туарегів, які наприкінці липня розгромили великий загін найманців "Групи Вагнера". За данними The Times Україна справді шукала співпраці з повстанцями ще з минулого року - інформує УНІАН.

Малійська хунта, яка здійснила державний переворот і скинула законну владу країни у 2020 році, заявила, що заяви представника ГУР Андрія Юсова про співпрацю з туарегами означають "очевидну агресію проти Малі та підтримку міжнародного тероризму".

Згідно з оприлюдненими документами Агентства нацбезпеки США, на які посилається The Times, голова ГУР Кирило Буданов планував напад на бойовиків "Групи Вагнера" у Малі ще з минулого року.  Також The Times посилається на неназваний російський Telegram-канал, як стверджує, що деяких повстанців-туарегів буцімто привезли аж в Україну, аби тут тренувати їх використанню FPV-дронів.

"Також повідомляється, що український спецназ протягом останнього року брав участь в операціях проти бойовиків Вагнера в Судані", – пише The Times, взагалі не уточнюючи, на кого саме він посилається у цьому твердженні. 

Як повідомлялося, влада африканської країни Малі оголосила про розрив дипломатичних відносин з Україною. 

Нагадаємо, що туарезькі повстанці з CSP-DPA, які в Малі вбили і взяли в полон багато "вагнерівців", заявили про готовність передати Україні живих російських найманців.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті