"Такий варіант існує": у ЗМІ пишуть про можливе звільнення Буданова та його наступника

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов може ближчим часом залишити свою посаду, імовірно, вже обрали його наступника. Про це пише NV, яке отримало інформацію від джерела у силових структурах.

Коментуючи інформацію про звільнення Кирила Буданова, співрозмовник сказав: «Такий варіант існує».

Водночас він спростував інформацію деяких телеграм-каналів про відправлення нинішнього глави ГУР послом до зарубіжної країни.

За припущенням джерела, новим керівником ГУР може стати 55-річний Олег Іващенко, який нині обіймає посаду голови Служби зовнішньої розвідки України.

Офіційний коментар від ГУР МО виданню наразі не вдалося отримати.

38-річний Кирило Буданов очолює військову розвідку України з серпня 2020 року. Він змінив Василя Бурбу, чия відставка була пов’язана з Вагнергейтом — невдалою спробою захопити воєнних злочинців з ПВК Вагнер, котрі перебували у Білорусі.

Під час повномасштабного вторгнення ГУР МО під керівництвом Буданова спланувало і провело низку успішних операцій проти загарбників, приміром, висадка десанту в оточеному Маріуполі, звільнення передмість Харкова у 2022 році, удари по об'єктах Чорноморського флоту РФ тощо.

Останні декілька тижнів у політикумі обговорюють імовірність зняття Буданова з посади. Як припускав нардеп Сергій Рахманін в інтерв'ю NV, це пов’язано з тим, що у глави ГУР не складаються стосунки з главою Офісу президента Андрієм Єрмаком.

Статті

Донбас
29.09.2024
20:12

«Ми вчимося видобувати вугілля з нуля». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу лякали обивателів смартфонами відомих фірм і пропагандою «європейських цінностей», яка чатує на них у сервісах VPN. Донецькі та луганські чиновники прогнозували небувалий розквіт вугільної промисловості, яку...
Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Всі статті