"Ситуація змінюється щогодини". В ОТУ "Луганськ" розповіли про бої в Торецьку

Росіяни продовжують просуватися по вулиці Центральній у Торецьку на Донеччині. У місті тривають динамічні бої й ситуація змінюється щогодини. Про це повідомила речниця ОТУ "Луганськ" Анастасія Бобовнікова в етері телемарафону.

"Ситуація незмінна - ми стримуємо ворога на вулиці Центральній... Однак бої в місті дуже динамічні. Десь вони заходять, і ми їх знищуємо і відкидаємо, десь вони можуть захопити якийсь під’їзд, і ми так само їх відкидаємо. Тому ситуація дуже сильно різниться там буквально за години", - сказала вона.

Також Бобовнікова зауважила, що російська армія намагається штурмувати позиції українських військових не лише в Торецьку, а в районах Часового Яру, Нью-Йорка, що на Сіверському напрямку.

"Переважно вони намагаються штурмувати маленькими групками по 3, 4, 5 осіб, які зазнають значних втрат. Хтось тікає, хтось повертається назад, і вони знову й знову нас штурмують", - додала речниця.

Водночас Бобовнікова зазначила: проти ЗСУ воюють кадрові піхотні частини армії РФ, спецпідрозділи й артилерія.

Нагадаємо, бійці бригади Нацполіції "Лють" показали відео, як виглядає Торецьк на Донеччині після багатомісячних атак росіян. 

Статті

Донецьк
09.10.2024
21:00

Остання фортеця вуглепрому на Донеччині. Чому люди залишаються працювати попри небезпеку

Шахтоуправління «Покровське» – єдине вугільне підприємство, яке зараз працює у Донецькій області. До війни кількість працівників тут складала близько 10 000 людей, а видобуток вугілля на рік – до 8 мільйонів тон.
Світ
09.10.2024
11:20

«Росії заморожування конфлікту абсолютно не потрібне». Російські ЗМІ про Україну

"Для Росії заморожування конфлікту «тут і зараз», в умовах, коли шальки терезів дедалі виразніше схиляються на нашу користь, не лише абсолютно не потрібне, а й навіть було б згубним у стратегічному плані"
Країна
08.10.2024
23:19

"Вистояли якимось дивом", або підсумки туристичного сезону у Криму

Якщо для туристів порівняно низькі ціни на відпочинок – це однозначний плюс, то місцеві жителі, багато з яких весь рік живуть за рахунок літнього сезону, в жаху від того, що втрачають заробіток.
Всі статті