Ситуація під Бахмутом для РФ погіршується, ЗСУ на Херсонщині форсували Дніпро - ISW

Українські війська звільнили селище Андріївка на південь від Бахмута. Це відкриває можливості для прориву російської оборони, йдеться у зведенні американського Інституту вивчення війни (ISW), - повідомляє Телеграм-канал "DW Главное".

ЗСУ продовжують наступати і на інших ділянках під Бахмутом. При цьому, за інформацією ISW, принаймні один підрозділ ЗС РФ, що воює в районі Бахмута, - 72-га окрема мотострілецька бригада - зазнав значних втрат, і її здатність до подальшої оборони може бути серйозно знижена. 

Крім того, російське командування занепокоєне тим, що ЗСУ 14 і 15 вересня форсували Дніпро в Херсонській області, зазначають американські аналітики.

За даними ISW, армії РФ тут бракує як артилерійських снарядів, так і живої сили - з огляду на те, що РФ перекинула кілька підрозділів із Херсонської області до Запорізької у спробі стримати наступ ЗСУ там.

Як повідомлялося, воїни 46-ї бригади повідомили про обстановку на ділянці Новопрокопівка - Вербове.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті