"Ситуація напружено-стабільна". Російська армія в 6 кілометрах від Мирнограда, у місті ще 20 тисяч людей

У Мирнограді Донецької області, до якого наближається російська армія, залишаються ще приблизно 20 тисяч людей, з яких орієнтовно тисяча – це діти. Про це Радіо Свобода (проєкт Свобода Ранок) повідомив виконувач обов’язків Мирноградської міської військової адміністрації Юрій Третяк.

За його словами, чимало жителів самі евакуюються, але є ті, хто відмовляється виїжджати.

«Ситуація напружено-стабільна. Але ворог потроху просувається. Зараз лінія бойового зіткнення – приблизно за шість кілометрів від міста Мирнограда. Люди виїжджають, але не так швидко, жваво, як хотілось би, як того потребує ситуація. В першу чергу ми намагаємося організувати евакуацію дітей і людей похилого віку, яким важко самим себе обслуговувати, в яких є проблеми з пересуванням. Багато людей виїжджають самі все ж таки. Тому що постійно чути вибухи, постійно артилерійські обстріли, чути навіть на околицях громади», – каже Третяк.

За його словами, людей у Покровську вмовляють виїжджати. Працівники військової міської адміністрації телефонують людям із закликами до евакуації, а також разом із поліцією та працівниками Державної служби надзвичайних ситуацій обходять помешкання містян.

«Є люди, які відмовляються будь-що виїжджати… Їх небагато, але бувають такі випадки, коли батьки по телефону кажуть, що діти вже виїхали, а ми з’ясовуємо, що вони ще в громаді знаходяться», – розповів голова МВА.

Третяк каже, що усіх людей із Мирнограда планують вивезти до кінця серпня.

Днями голова Донецької області Вадим Філашкін повідомив, що в Торецьку залишаються близько трьох тисяч людей, щодня звідти евакують 10-15 місцевих. Обласна влада регулярно закликає жителів Донеччини евакуюватися.

Статті

Світ
11.09.2024
19:13

Про далекобійні ракети, сучасні винищувачі, дипломатію і трибунал над Путіним і Лавровим. Огляд західних медіа

Західні союзники спочатку опираються закликам надати більш сучасне обладнання, тільки щоб погодитися на багато місяців пізніше. Такий перервний потік давав українським військовим менше часу на інтеграцію складного і потужного озброєння, залишивши...
Світ
11.09.2024
10:17

«Не потрібно радикально й однозначно заявляти про неможливість переговорів». Російські ЗМІ про Україну

Концентрація п'ятнадцятитисячного угруповання українських військ як головну мету розглядає зовсім не Білорусь, а, швидше за все, Росію. І насамперед територію Брянської області, в якій Київ може спробувати розіграти «курський сценарій».
Луганськ
09.09.2024
17:02

Правда і міф про російську гуманітарку. Луганський щоденник

Може, це жорстоко, але часто виходило, що допомогу отримував той, хто міг про неї написати та попросити, хто мав доступ до соціальних мереж, хто був наполегливий. Зрозуміло, що люди похилого віку до цієї категорії не належать.
Всі статті