Сі Цзіньпін пояснив Медведєву позицію Китаю щодо України - Bloomberg

Лідер Китаю Сі Цзіньпін заявив заступнику голови Ради Безпеки Росії Дмитру Медведєву, який прибув у Піднебесну з візитом 21 грудня, що його країна хотіла б бачити переговори щодо України. Про це пише Bloomberg, - повідомляє ТСН.

Сі Цзіньпін сказав Медведєву, що його адміністрація "активно просуває мир і переговори".

"Китай сподівається, що відповідні сторони зможуть залишатися раціональними і стриманими, проводити всебічні переговори і вирішувати взаємні проблеми безпеки політичними методами", - сказав він і додав, що Пекін досі хоче співпрацювати з Росією для розвитку спільних зв'язків.

Як зазначає Bloomberg, Китай уникає критики Росії у зв'язку з війною в Україні. Пекін у листопаді підписав комюніке на саміті G20 в Індонезії, в якому йдеться про те, що "більшість членів рішуче засудили війну в Україні", але КНР продовжує утримуватися від того, щоб називати її війною.

Як повідомлялося, Сі Цзіньпін заявив, що затягування та ускладнення російського вторгнення в Україну не відповідають інтересам жодної із сторін, які беруть участь у "кризі".

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті