«СВО» за планом: у Бєлгородській області РФ обмежили доступ до 14 населених пунктів

У Бєлгородській області РФ із 23 липня обмежили доступ у 14 населених пунктів, де «оперативна ситуація складається вкрай складно». Про це повідомив губернатор В'ячеслав Гладков 16 липня.

«Що означає обмежити в'їзд? На в'їздах у населені пункти буде встановлено контрольно-пропускні пункти, нести в них службу будуть представники силових структур. Передамо їм для забезпечення безпеки 14 бетонних модульних укриттів.  В'їзд громадського транспорту, зокрема й таксі, у ці населені пункти буде заборонено. Якщо жителі захочуть приїхати, то їм потрібно буде подати заявку головам поселень або головам муніципалітетів», - пояснив Гладков.

За його словами, пропускати будуть тільки дорослих чоловіків за жорстким регламентом: у броньованому автомобілі з РЕБом, у засобах індивідуального захисту - бронежилеті та касці - і в супроводі військових і представників муніципалітетів, зокрема самооборони.  

Гладков також пообіцяв, що залишені жителями будинки охоронятимуться силами міністерства оборони.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті