Судитимуть правоохоронця з Луганщини, який незаконно отримав понад 2,6 млн грн нібито як військовополонений

Судитимуть правоохоронця з Луганської області, який незаконно отримав понад 2,6 млн грн. виплат нібито як військовополонений. Про це 26 липня повідомляє у Телеграм Державне бюро розслідувань.

Працівники ДБР завершили спеціальне досудове розслідування щодо військового, який втік на тимчасово окуповану територію та незаконно отримував виплату, призначену сім’ям військовополонених.

У перші дні повномасштабної війни правоохоронець втік зі служби до своєї дружини, яка залишилася на тимчасово окупованій території Луганської області.

Подружжя ввело в оману командування підрозділу, де служив чоловік. Жінка надіслала документи про, начебто, захоплення чоловіка в полон росіянами. На підставі цієї документації вони з липня 2022 по січень 2024 року незаконно отримували виплати, передбачені для сімей військовополонених.

Загальна сума отриманих шахрайським шляхом державних коштів становить понад 2,6 млн гривень.

При цьому сам фігурант навіть намагався влаштуватися на службу до незаконно створених правоохоронних органів «лнр» та пропонував колишнім колегам перейти на бік ворога, повідомляє ДБР.

Як повідомлялося, луганським пропагандистам Бальвасу та Юрову, а також "культпрацівниці" з Новопскова загрожує до 12 років ув'язнення за колабораціонізм.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті