Судитимуть "голову дільничної виборчої комісії №114 м. Луганська" - завучку місцевої гімназії та ще чотирьох колаборантів

За матеріалами СБУ судитимуть ще кількох організаторів окупаційних псевдовиборів та псевдореферендуму на Луганщині. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях у м. Сєвєродонецьк у facebook 23 серпня.

"Слідчі завершили досудове розслідування щодо так званої "голови дільничної виборчої комісії №114 м. Луганська". Цю посаду від окупантів отримала заступниця директора однієї з луганських гімназій (на фото. - "ОстроВ"). Згідно з матеріалами справи, саме у приміщенні навчального закладу у вересні 2023 р. правопорушниця організувала незаконні "вибори" депутатів "народної ради ЛНР" та "муніципальних утворень", - пише відомство.

Зазначається, що фігурантка керувала складанням списків "виборців", видачею бюлетенів, підрахунком голосів, "визначала" вже затверджених окупантами "переможців" виборів. Для збільшення явки виборців забезпечила виїзди членів "виборчкому" у супроводі озброєних силовиків за місцями проживання луганчан. У березні цього року зловмисниця аналогічним чином "відпрацювала" "головою дільничної виборчої комісії" під час "виборів путіна".

Також СБУ завершила слідчі дії щодо так званого "члена дільничної виборчої комісії №126 Біловодського муніципального округу", причетного до проведення окупаційних "виборів депутатів" на території Старобільщини.

 Обвинувальні матеріали щодо цих осіб скеровано до суду.

Водночас триває досудове розслідування щодо трьох "членів дільничних комісій", які у вересні 2022 року провели фіктивний "референдум" у низці населених пунктів Старобільського району. Серед правопорушників - колишня депутатка Новопсковської селищної ради.

Фігурантам повідомлено про підозру за ч. 2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) та ч. 5 ст. 111-1 (участь в організації та проведенні незаконних виборів та референдумів на тимчасово окупованій території) Кримінального кодексу України. Організаторам фейкових політичних заходів загрожує до 10 років позбавлення волі та конфіскація майна.

Раніше повідомлялось, що засуджені за українським законодавством колаборанти зі Старобільська намагаються оскаржувати рішення суду.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті