Суди розглянули понад 300 справ щодо скасування нових штрафів від ТЦК. У більшості випадків суд на стороні громадян

Суди в Україні розглянули 314 справ щодо скасування нових штрафів від ТЦК. У більшості випадків суд на стороні громадян. Про це повідомив моніторинговий сервіс "Опендатабот".

"Щонайменш 314 справ щодо скасування штрафів від ТЦК станом на початок жовтня знайдено за допомогою пошуковика по судовому реєстру Бабуся за 5 місяців з моменту введення в дію нових норм щодо порушення правил військового обліку. З кожним місяцем справ більшає. У більшості випадків суд скасовує штрафи", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що справи про оскарження штрафів від ТЦК розглянули українські суди з червня по жовтень поточного року — вже після введення нових правил та штрафів за порушення правил військового обліку. 

Подібних справ більшає з кожним місяцем: якщо в червні їх було лише 10, у вересні кількість звернень досягла 148. Від початку жовтня вже розглянуто 34 справи.  

Наразі можна виділити три основні причини скасування штрафів:

  • недотримання ТЦК процедури накладення штрафу. 
  • відсутність переконливих доказів вчинення порушень громадянами.
  • штрафи накладаються за період, коли нові норми ще не набули чинності

Зазначимо, що з початку року на примусове виконання передано майже 12 тисяч штрафів за порушення військового обліку, - йдеться у повідомленні.

Статті

Країна
11.10.2024
13:38

Бюджет-2025: стеля можливостей

Соціальні виплати наступного року не підвищуватимуться (за винятком пенсій), воєнні витрати також залишаться на нинішньому рівні. Такими є головні особливості проєкту держбюджету-2025
Світ
10.10.2024
16:00

“Путін буде робити ставку на те, що зможе нав’язати мир на своїх умовах”. Огляд західних медіа

"Російські війська здобували територію в серпні та вересні темпами, небаченими з 2022 року, заявив Пасі Паройнен, аналітик Black Bird Group..."
Донецьк
09.10.2024
21:00

Остання фортеця вуглепрому на Донеччині. Чому люди залишаються працювати попри небезпеку

Шахтоуправління «Покровське» – єдине вугільне підприємство, яке зараз працює у Донецькій області. До війни кількість працівників тут складала близько 10 000 людей, а видобуток вугілля на рік – до 8 мільйонів тон.
Всі статті