Судді Верховного суду висловили недовіру затриманому Князєву

Судді Верховного суду висловили недовіру голові суду Всеволоду Князєву, якого затримали на хабарі. Відповідне рішення 16 травня було ухвалено на Пленумі Верховного суду.

"Верховний суд, повністю усвідомлюючи свою роль і місце в системі правосуддя, бере на себе повну відповідальність за події, що відбуваються з імовірними корупційними діяннями його окремих представників", - заявив секретар засідання Дмитро Луспенчик.

Також він наголосив, що ініціативна група запропонувала підписатися в поданні про висловлення недовіри Князєву. Цей документ підписали 138 суддів зі 142 присутніх на пленумі.

"Судді ВС змушені констатувати, що корупційні діяння в судах будь-яких ланок, а тим паче у ВС, завдають непоправної шкоди репутації та довірі до суду, знищують авторитет правосуддя. ВС діє і діятиме за принципом самоочищення, вживаючи всіх необхідних заходів. Це чорний день в історії суду. Ми маємо бути гідними і витримати цей удар", - наголосив Луспенчик.

Надалі очікуються вибори організаційного комітету, який визначить голову оргкомітету і продовжить подальше засідання пленуму.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що правоохоронці напередодні затримали голову Верховного суду Всеволода Князєва, який попався на хабарі у 2,7 мільйона доларів.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті