Суд Берліна скасував заборону на українські прапори 8-9 травня

Берлінський суд скасував раніше оголошену поліцією заборону на публічну демонстрацію українських прапорів 8 і 9 травня. Про це повідомляє Бі-бі-сі з посиланням на місцеву українську організацію "Віче", яка оскаржила заборону, та її адвоката.

Зазначається, що поліція заборонила українські та російські прапори, але суд ухвалив рішення тільки щодо українських - тобто, заборона на російські залишається чинною.

"Ми виграли засідання в першій інстанції. Станом на зараз заборону на українські прапори та українські пісні знято", - оголосила ввечері 5 травня організація берлінських українців "Віче" ("Віче", Vitsche в німецькому написанні).

"Адміністративний суд підтримав нашу думку: заборона на українські прапори є - кажучи словами самого суду - очевидно незаконною", - сказав "Радіо Берлін-Бранденбург" адвокат організації Патрік Гайнеманн.

Як пояснює "Радіо Берлін-Бранденбург", поліція ще може оскаржити рішення адміністративного суду у Вищому адміністративному суді Берліна і Бранденбурга.

У п'ятницю поліція Берліна оголосила, що знову, як і рік тому, заборонить використання російських і українських прапорів під час пам'ятних заходів на честь перемоги у Другій світовій війні 8 і 9 травня в районах трьох основних радянських військових меморіалів, розташованих у німецькій столиці, - Трептові, Тіргартені та Шенхольцер-Хайде.

Заборонені також георгіївські стрічки, носіння військової форми або її окремих елементів, а також виконання військових пісень.

Організація "Віче" планує провести 8 травня ходу в пам'ять про українців, загиблих у Другій світовій війні.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті