Футбол, спортивна гімнастика, стрибки у воду: спортсмени з Луганщини змагатимуться на Олімпіаді в Парижі

На Олімпійських іграх у Парижі Луганську область представлять три спортсмени й одна спортсменка. Про це повідомив начальник Луганської ОВА Артем Лисогор у Телеграм 23 липня.

"Чотири спортсмени представлять Луганщину на Олімпійських іграх у Парижі", - сказано в повідомленні.

Зокрема, це опорний півзахисник "Зорі" Арсеній Батагов, який є бронзовим призером молодіжного чемпіонату Європи 2023 року з футболу. На Олімпійських іграх збірна України потрапила до групи В, де зустрінеться з командами Аргентини, Марокко та Іраку і змагатиметься за дві путівки до чвертьфіналу.

Розклад ігор: 

24 липня Ірак - Україна (20:00, Ліон),

27 липня Україна - Марокко (18:00, Сент-Етьєн),

30 липня Україна - Аргентина (18:00, Ліон).

Радомир Стельмах - майстер спорту України міжнародного класу зі  спортивної гімнастики, вихованець Луганської обласної школи вищої спортивної майстерності. Олімпійські ігри в Парижі перші в кар’єрі 18-річного спортсмена, який є наймолодшим серед гімнастів. 27 липня Радомир виступатиме в командних змаганнях (кваліфікація).

Заслужений майстер спорту України зі стрибків у воду Анна Письменська теж є вихованкою Луганської обласної школи вищої спортивної майстерності. Ці Олімпійські ігри четверті для неї. 27 липня Анна Письменська в парі з Вікторією Кесарь змагатимуться в синхронних стрибках з 3-метрового трампліна (кваліфікація).

Олег Колодій є Заслуженим майстром спорту України зі стрибків у воду. Вихованець Луганської обласної школи вищої спортивної майстерності виступить на Олімпіаді вдруге. 2 серпня Олег Колодій в парі з Данилом Коноваловим спробують кваліфікуватися до фіналу в синхронних стрибках з 3-метрового трампліна.

Раніше повідомлялось, що викладач університету імені Даля з Сєвєродонецька Олег Кукота переміг на Чемпіонаті України з легкої атлетики.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті