Стефанчук про заяви Путина: "Дуже добре, що на росії почали читати Конституцію України"

Голова Верховної ради України Руслан Стефанчук відреагував на слова російського диктатора Путіна щодо "легітимності" влади в Україні. Про це спікер ВР пише на своїй сторінці у Фейсбуці 28 травня.

Сьогодні Путин заявив, що єдиною "легитимною" владою в Україне, є наразі парламент та його спікер Руслан Стефанчук. 

"Дуже добре, що на росії почали читати Конституцію України", - відповів голова ВР.

"Рекомендував би допитливим читачам опановувати текст нашої Конституції не вибірково й звернути увагу на частину 1 статті 108: «Президент України виконує свої повноваження до вступу на пост новообраного Президента України». У демократичних суспільствах це називається неперервністю влади. Але ця «неперервність» не в російському (як «довічність»), а в нормальному, демократичному та безпековому розуміннях", - пояснив Стефанчук.

Він акцентував, що тому Президентом України є і до завершення воєнного стану буде залишатися Володимир Зеленський. І все це, відповідно до Конституції та законів України.

Також Стефанчук нагадав слова Тараса Шевченко: «Чужого навчайтесь та свого не цурайтесь!»

"Тому було б дуже добре, якби крім Конституції України, на росії почали читати свою власну «Конституцію». І йдеться не про якісь примарні для росії засади демократичного устрою чи прав людини та громадянина. А хоча б у тій частині, де сказано, що російська федерація вживає заходів із підтримки та укріплення міжнародного миру та безпеки, забезпеченню мирного співіснування держав і народів. Аби далеко не гортати — це стаття 79.1", - порадив росіянам Руслан Стефанчук.

Статті

Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Світ
02.07.2024
17:02

«Зеленський прийняв пропозицію Путіна». Російські ЗМІ про Україну

РосЗМІ не натішаться: "У Києві знову заговорили про переговори". При цьому акцент президента Зеленського на можливості переговорів Києва і Москви тільки через посередників кремлівські ЗМІ навмисно приглушують, позицію Києва подають як його...
Країна
30.06.2024
23:00

“Ніхто не бере на себе відповідальність давати роз’яснення”, або дещо про покарання за колабораціонізм

Офіс генерального прокурора нараховує 8269 кримінальних проваджень по відносно новій статті 111-1 “Колабораційна діяльність” Кримінального кодексу. В Єдиному державному реєстрі судових рішень є вже 1694 вироки
Всі статті