США закуплять для України 500 терміналів Starlink, які Маск не зможе відключати, коли заманеться – NYT

Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки схвалило угоду з компанією SpaceX про закупівлю для України терміналів і послуг Starlink, які засновник компанії Ілон Маск не зможе відключати за власним бажанням. Про це повідомило видання The New York Times, - пише gazeta.ua.

Видання нагадало, що у червні глава Пентагону Ллойд Остін схвалив угоду про купівлю від 400 до 500 нових терміналів і послуг Starlink.

Маск відключав доступ до деяких терміналів Starlink в Україні.

Наприкінці минулого року близько 1300 терміналів Starlink перестали працювати в Україні після того, як український уряд не зміг сплачувати щомісячну плату у розмірі $2500 за кожний, повідомило ЗМІ.

На відміну від традиційних оборонних підрядників, продажі зброї яких здійснюються через федеральний уряд, Starlink є комерційним продуктом. Це дозволяє Маску діяти таким чином, що іноді не відповідає інтересам США, - пише видання.

Як повідомлялося, Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) оголосило про передачу Україні дев'яти автономних дронів Skydio для документування воєнних злочинів.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті