США ввели санкції проти осіб та організацій з Ірану, Китаю й Гонконгу за допомогу Ірану в закупівлі компонентів для БПЛА

Сполучені Штати вводять нові санкції за постачання компонентів для іранських дронів та ракет. Про це з посиланням на міністерство фінансів США пише "Голос Америки" 30 липня.

"Закупівля Іраном критично важливих компонентів для ракет та БПЛА продовжують давати йому можливість поширювати збройні системи його проксі на Близькому сході та до Росії", - йдеться в повідомленні американського відомства.

Уточнюється, що міністерством фінансів включено до санкційних списків п'ять осіб та сім організацій з Ірану, Китаю та Гонконгу до переліку санкцій за допомогу Ірану в закупівлі компонентів для безпілотників, включаючи акселерометри та гірометри. 

"Сьогоднішній захід виявляє додаткові компанії-оболонки і довірених осіб, через яких Іран намагається придбати ці компоненти", - цитуються в повідомленні слова заступника міністра фінансів США Браяна Нельсона.

"Україну турбує те, що компанії Гонконгу можуть допомагати Росії обходити санкції. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час візиту у Гонконг 25 липня закликав главу Гонконгу Джона Лі закрити Росії можливості обходити санкції, накладені на Москву через її повномасштабну війну проти України. Відповідно до підрахунків видання The New York Times, з початку повномасштабної війни Росія отримала заборонені мікросхеми загальною вартістю близько 4 мільярдів доларів. Значна кількість цих мікросхем була відправлена через мережу підставних компаній у Гонконгу", - пише також "Голос Америки".

Раніше Єрмак повідомив про нові санкції Великої Британії щодо експортерів військового обладнання в РФ.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті