США попередили про санкції проти країн, які дозволять банкам РФ створювати філії

Сполучені Штати Америки попередили держав, які ведуть торгівлю з Росією, про ризик потрапити під вторинні санкції, якщо дозволять банкам РФ відкривати місцеві філії для фінансування ВПК Кремля. Про це повідомляє "Еспресо" з посиланням на Financial Times.

Акцентується, що такі дії будуть спрямовані на закриття шляхів РФ для обходу санкцій, серед яких - незрозумілі способи оплати товарів подвійного використання для виготовлення зброї.

Міністр фінансів США Воллі Адейємо запевнив, що Вашингтон готовий переслідувати країни, які дозволяють банкам РФ відкривати їхні філії у своїх юрисдикціях для уникнення санкцій.

"Ми будемо переслідувати не лише філії, які вони відкривають, але й інші організації та компанії у вашій юрисдикції, які працюють з ними", - додав американський міністр.

Видання нагадує, що у грудні 2023 року адміністрація президента США Джо Байдена видала указ із попередженням про загрозу вторинних санкцій для іноземних фінансових установ, якщо вони здійснюють чи сприяють транзакціям, повʼязаних із ВПК РФ.

Нагадаємо, 23 серпня Сполучені Штати запровадили новий пакет санкції проти майже 400 фізичних та юридичних осіб, чиї товари та послуги дозволяли РФ підтримувати війну в Україні та ухилятись від західних санкцій.

Як повідомлялося, у МЗС РФ нагадали росіянам, що під санкціями їм жити ще десятиліття. 

Також нагадаємо, обміняний російський опозиціонер Кара-Мурза поскаржився на несправедливість санкцій проти РФ. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті