США готують новий пакет озброєнь для України на 1 мільярд доларів - ЗМІ

США вже працюють над новим пакетом воєнної допомоги для України, розмір якого може становити 1 млрд доларів. Про це повідомляє Reuters з посиланням на чиновників.

Як пише видання, очікується, що наступний пакет допомоги адміністрації Байдена у сфері безпеки для України становитиме 1 млрд доларів, що є одним із найбільших на даний момент, і включатиме боєприпаси для далекобійної зброї та броньовані медичні транспортні машини, повідомили три джерела. 

Очікується, що про цей пакет буде оголошено вже в понеділок, і він додасть близько 8,8 млрд. доларів допомоги, яку Сполучені Штати надали Україні після вторгнення росії 24 лютого.

Повідомляється, що президент Джо Байден ще не підписав черговий пакет зброї, а пакети зброї можуть змінитися за вартістю і змістом до того, як вони будуть підписані.

Однак, якщо він буде підписаний у його нинішньому вигляді, він буде оцінений у 1 мільярд доларів і включатиме боєприпаси для HIMARS, боєприпаси для зенітно-ракетних систем NASAMS та до 50 броньованих медичних транспортних засобів M113.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті