Спецоперація "Рибалка": вивести з ладу корабель "Серпухів" на Балтиці допоміг росіянин

Спецоперацію "Рибалка" з виведення з ладу ракетного корабля "Серпухів" у місті Балтійськ Калінінградської області у квітні провели легіон "Свобода Росії" спільно з проектом "Хочу жити". Росіянину вдалося влаштувати пожежу на кораблі і забрати секретні документи. Про це заявили бійці ЛСР спільно з "Хочу жити" на спільній прес-конференції у Києві, - повідомляють РБК-Україна та телеграм-каналі ЛСР.

"Так, у 2023 році до сил опору Легіону "Свобода Росії" приєднався росіянин (позивний "Гога"), будучи чинним військовослужбовцем Балтійського флоту з допуском до держтаємниці. Довгий час, із загрозою для власного життя він надавав Легіону важливу інформацію. Після того, як перебування на кораблі та подальша робота на користь сил опору стала загрозливою, були сплановані та проведені активні дії всередині корабля. Внаслідок проведеної диверсії вдалося зсередини зруйнувати приміщення корабля та повністю знищити засоби зв'язку та автоматизації" - йдеться у повідомленні.

Наразі є підтвердження, що корабель отримав серйозні пошкодження та потребує тривалого та вартісного ремонту. Російські добровольці наголошують, що МРК "Серпухів" проекту 21631 "Буян-М" - це один із найсучасніших ракетних катерів у складі флоту агресора, спущеного на воду у 2015 році. Сам ракетний крейсер здатний використовувати ракети "Калібр" та "Онікс" і саме тому його виведення з бойового чергування є вкрай важливим фактом для Сил оборони України.

"Загалом проведена акція має неабияку важливість, крім того, що на тривалий час вдалося вивести з ладу один із найсучасніших ракетних кораблів, путінський режим зазнав суттєвих втрат на Балтійському флоті. Це є важливим підтвердженням того, що боротьба проти путінського режиму розгортається. всієї території величезної країни, а отже, агресор повинен використати все більше сил та засобів для захисту власних територій", - заявили у проекті "Хочу жити", пише РБК-Україна.

Як повідомлялося раніше, у квітні стало відомо, що у Калінінградській області горів російський ракетний корабель "Серпухів". Тоді повідомлялося, що відновлення боєздатності МРК буде потрібно багато часу. До того ж, пізніше в ГУР розповіли, що цей корабель Росія хотіла перекинути в Чорне море.

Статті

Країна
05.07.2024
12:15

"Муніципальна няня" тепер і для ВПО: особливості програми

Тепер у всіх тих батьків, які переїхали з постраждалих громад і самі виховують дітей, без підтримки рідних і близьких, є можливість отримати гроші від держави на фінансування послуг няні
Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Всі статті