Спеціальний курс для викладання військової підготовки у школах пройшли 22 ветерани ЗСУ

Спеціальний курс Мінветеранів та Міноборони пройшли 22 ветерани ЗСУ, незабаром вони викладатимуть початкову військову підготовку у школах. Про це повідомив заступник Міністра у справах ветеранів України Максим Кушнір, пише "Урядовий портал" 29 червня.

"Сьогодні ми вітаємо 22 випускників-ветеранів, які успішно пройшли навчання у Києві. Проте для збільшення кількості ветеранів війни, які готуватимуть українців до загальновійськової підготовки та національного спротиву, Мінветеранів масштабує навчальну програму на всі регіони України. Загалом у 2024 році плануємо випустити близько 100 ветеранів і ветеранок війни", - сказав Кушнір.

Зазначається, що Мінветеранів спільно з фахівцями Національного університету оборони України розробили Програму підвищення кваліфікації кадрового потенціалу "Курс підвищення методичної майстерності педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти, які проводять початкову загальновійськову підготовку та мають статус ветеранів війни".

Після успішного завершення курсу на базі Університету слухачі-ветерани отримують сертифікат державного зразка на право викладання предмету "Захист України". 

Раніше повідомлялось, що соціальний проєкт "Грузар" пропонує безкоштовний переїзд чи перевезення речей учасникам бойових дій та ВПО.

Статті

Країна
05.07.2024
12:15

"Муніципальна няня" тепер і для ВПО: особливості програми

Тепер у всіх тих батьків, які переїхали з постраждалих громад і самі виховують дітей, без підтримки рідних і близьких, є можливість отримати гроші від держави на фінансування послуг няні
Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Всі статті