Рада ЄС вирішила про надання 5-го траншу військової допомоги Україні на 500 млн євро

Рада Євросоюзу досягла політичної домовленості стосовно надання 5-го траншу військової допомоги для України. Про це повідомив голова Євроради Шарль Мішель у Твіттері, пише офіційний Телеграм-канал Комітету ВР з питань інтеграції України до ЄС "Україна-ЄС".

"Європа продовжує працювати заради миру та захисту наших цінностей. Я вітаю політичну домовленість Ради ЄС щодо п'ятого траншу для України в рамках EPF", – написав Шарль Мішель.

Уточнюється, що в рамках 5-го траншу допомоги через Європейський фонд миру Україна отримає ще 500 млн євро допомоги, які будуть спрямовані на потреби ЗСУ.

"Таким чином, загальна допомога Україні від ЄС в рамках Європейського фонду миру складе 2,5 млрд євро", – сказано в повідомленні "Україна-ЄС".

Раніше повідомлялось, що другий транш макрофіну ЄС для України становитиме 8 млрд євро.

Статті

Країна
05.07.2024
12:15

"Муніципальна няня" тепер і для ВПО: особливості програми

Тепер у всіх тих батьків, які переїхали з постраждалих громад і самі виховують дітей, без підтримки рідних і близьких, є можливість отримати гроші від держави на фінансування послуг няні
Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Всі статті