Словаччина приєдналася до ініціативи Чехії із закупівлі снарядів для України, але в "особливий спосіб"

Словаччина все ж таки приєдналася до ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для України, однак зробила це в особливий спосіб. Про це розповів президент країни Петер Пеллегріні під час візиту до Чехії, повідомляє "Громадське" з посиланням на агентство TASR.

За його словами, Словаччина сприяє успіху чеської ініціативи своїми виробничими потужностями. Так, країна збільшила виробництво на своїх заводах, де виробляють або відновлюють боєприпаси необхідних калібрів.

Пеллегріні каже, що значну частину боєприпасів, які Україна отримає за ініціативою Чехії, відновлять ​​на словацьких заводах.

Також словацький президент заявив, що вже запланував зустріч із президентом України Володимиром Зеленським. Вона відбудеться під час засідання Європейської ради в Брюсселі або під час майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні.

Зазначимо, Словаччина на державному рівні не долучилася до чеської ініціативи щодо закупівлі боєприпасів для України. Однак словацькі активісти вирішили самостійно зібрати гроші серед небайдужих громадян. У такий спосіб вдалося зібрати 4 мільйони євро.

Своєю чергою прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що зібрані кошти усе одно «не змінять ситуації», і використав порівняння, що означає «пукнути в дерево».

«Через рік-два буде так само — усі гроші будуть витрачені, можливо, щось розкрадуть, але в Україні нічого не зміниться, і ми будемо там, де є. Це моя позиція. Тому я все одно буду віддавати перевагу мирному розв’язанню, припиненню вогню за будь-яку ціну», — підсумував прем’єр.

Нагадаємо, напередодні перша партія боєприпасів у рамках чеської ініціативи прибула в Україну. 

Статті

Країна
29.06.2024
13:50

Воєнно-туристичний сезон у Криму: як попит обернувся на спад

"Їдуть, бо дешевше, ніж курорти Краснодарського краю. Їдуть, бо їх не чекають на європейських курортах. Та й Туреччина вже не по кишені, бо там оплата у доларах", – зазначив один із туроператорів.
Країна
28.06.2024
12:10

Україна ЄС: із чого почнемо?

За даними Держгеонадр, в Україні знаходиться близько 30% світових запасів руд, що містять титан. Це 40 доступних до розробки родовищ
Світ
27.06.2024
14:25

"Люди в Бєлгороді знають, що коли Росія бомбить Харків, вони також страждають". Огляд західних медіа

Втягнутість у війну об’єднала Бєлгород. Майже 70 відсотків його жителів займаються волонтерством: збирають гроші, приєднуються до територіальної оборони, укомплектовують лікарні...
Всі статті