Переховувався від слідства 5 років: іноземного контрабандиста зброї затримано у Чернівецькій області (ФОТО)

СБУ затримала у Чернівецькій області іноземного контрабандиста зброї, який майже 5 років переховувався від слідства. Про це повідомляється в Телеграм-каналі відомства 3 жовтня.

"Зловмисником виявився громадянин однієї з країн Центральної Азії, – сказано в повідомленні. – Майже 5 років він переховувався від слідства за організацію транснаціонального каналу нелегального продажу стрілецької зброї через Україну".

Уточнюється, що у 2018 році правоохоронці викрили підпільного зброяра та повідомили йому про підозру.

Підкреслюється, що тоді суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, але згодом змінив рішення на домашній арешт.

"Скориставшись цим, підозрюваний втік від правосуддя і переховувався", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що він придбав будинок на Буковині на підставну особу та намагався змінювати зовнішність, однак співробітники СБУ вистежили і затримали зловмисника.

Зазначається, що зараз вирішується питання щодо додаткової кваліфікації дій затриманого, якому раніше було повідомлено про підозру у контрабанді.

Раніше повідомлялось, що на кордоні з Угорщиною прикордонники накрили контрабандну техніку на 2,4 мільйони доларів.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті