Сійярто радив "провоєнним" політикам "пристебнути паски" та анонсував "мирні кроки" щодо України

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто повідомив, що наступного тижня відбудуться "мирні кроки" щодо України. Він також порадив "провоєнним" політикам "пристебнути паски". Про це йдеться у його повідомленні у Facebook, яке було присвячене першому тижню головування Угорщини у ЄС, - пише Telegraf.

"Угорський уряд працює, а провоєнні політики можуть пристебнути паски безпеки. Сьогодні неділя, значить завершився перший тиждень головування Угорщини в ЄС, а також засідання уряду. Тепер кожен може бути впевнений, що наступні шість місяців будуть миротворчою місією, щоб нарешті був мир у нашому регіоні", — написав Сійярто.

Також він заявив, що цього тижня в Європі "провоєнні" політики нібито критикували прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана за зустріч з російським диктатором Володимиром Путіним. За словами міністра, такі кроки не хвилюють Угорщину.

"Ці нападки нас не стримують і не бентежать. Місія миру триває і навіть стає сильнішою, тому я прошу європейських політиків, які підтримують війну, пристебніть ремені та стежте за оновленнями наступного тижня", — наголосив Сійярто.

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті