Швеція надасть Україні 13 резервних генераторів для підтримки енергопостачання

Шведський уряд ухвалив рішення про те, що оператор системи передання електроенергії у Швеції Svenska kraftnät може надати Україні резервні генератори для підтримки енергопостачання країни. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на уряд Швеції. 

Як зазначається, це передання охоплює 13 резервних дизельних генераторів, які мали бути замінені у 2024 році, згідно з планом обслуговування Svenska kraftnät. Замість того щоб утилізувати або зберігати на складі запасних частин, резервні генератори будуть передані в дар Україні й використовуватися там. Регулярна перевірка надлишків матеріалу під час обслуговування та реінвестування є стійким способом підтримки України.

"Швеція продовжить підтримувати Україну та її народ стільки, скільки буде потрібно. Атаки Росії на енергопостачання України були дуже масштабними, і майбутня зима буде важкою. Передання 13 резервних дизельних електрогенераторів від Svenska kraftnät матиме значення. Наприклад, вони зможуть забезпечувати електроенергією лікарню або використовуватися в самій системі електропостачання для ефективнішого усунення перебоїв", - сказала міністерка енергетики, бізнесу та промисловості Ебба Буш.

Міністр міжнародного співробітництва та зовнішньої торгівлі Йоган Форсселль зазначив, що сьогоднішня заява - це ще один крок у пріоритетах уряду щодо підтримки України.

"Це конкретний приклад того, як шведська підтримка сприятиме відновленню енергетичної інфраструктури, що перебуває у скрутному становищі, та обігріву українських будинків цієї зими", - зазначив він.

Як повідомлялося, у травні 2024 року Швеція ухвалила рішення про новий енергетичний пакет для України на суму 650 млн шведських крон. Ця підтримка складається з 500 млн шведських крон у Фонд підтримки енергетики України Енергетичного співтовариства і 150 млн шведських крон через Програму розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН).

Нагадаємо, Кувейт виділив мільйон доларів на закупівлю потужних електрогенераторів для України

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті