Швейцарія надасть 58,7 млн франків на цифровізацію публічного управління та розвиток регіонів України

Віцепрем’єр-міністр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та посол Швейцарії в Україні Фелікс Бауманн підписали меморандум про співпрацю у сфері системної цифрової трансформації України. Про це 18 вересня повідомляє пресслужба міністерства.

Співпраця стосуватиметься як національного, так і регіонального рівнів.

"Швейцарія через Агенцію розвитку та співробітництва (SDC) виділяє 58,7 млн швейцарських франків протягом 2024–2028 років на цифрову трансформацію соціально важливих сфер державної політики й цифровий розвиток громад.Проєкти реалізовуватимуть у межах програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (далі — Програма EGAP), що виконується Фондом Східна Європа", - йдеться у повідомленні. 

Це вже третій етап такої підтримки: Програма EGAP бере початок у 2015 році, і за весь час швейцарський уряд виділив понад 30 млн франків.  

Зокрема, меморандум передбачає реалізацію реформ у сфері охорони здоров’я, соціальній політиці, освіті, гуманітарному розмінуванні, житлово-комунальних послугах, державній статистиці та реформі державного управління. У межах швейцарсько-української програми EGAP уже реалізується реформа Держстату, цифровізація медичних послуг, упровадження Мрії, запуск Шлюбу онлайн у Дії, а подальша співпраця зі Швейцарією дасть змогу запустити ще більше нових сервісів та впровадити зміни, які спрощують і покращують життя українців. 

Також програма спрямована на підтримку українців, які постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення. Зокрема, ВПО, осіб з інвалідністю і жителів раніше окупованих територій. Передбачається відновлення цифрової інфраструктури та створення доступного й енергонезалежного середовища для надання публічних послуг.

"Такий комплексний підхід є важливим для відновлення й розвитку громад, а також забезпечення інклюзивного цифрового доступу", - вважають у міністерстві. 

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті