Шпигував під "прикриттям" кур’єрської доставки: на Буковині затримано агента ФСБ

СБУ затримала агента ФСБ, який шпигував на Буковині під "прикриттям" кур’єрської доставки. Про це повідомили в Телеграм-каналі відомства 11 липня. 

"Служба безпеки та Національна поліція запобігли серії ракетних ударів РФ по критичній інфраструктурі Чернівецької області. У результаті спецоперації в обласному центрі затримано агента ФСБ, який готував координати для вогневого ураження ключових транспортних шляхів", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що серед пріоритетних цілей ворога були вузлові станції та залізничні маршрути, якими Сили оборони переправляють важке озброєння та боєприпаси на фронт. Також окупантів цікавили геолокації медустанов, де проходять лікування та реабілітацію українські воїни.

Діючи "під прикриттям" кур’єра популярного сервісу доставки, агент на власному скутері об’їжджав місцевість, де фіксував потрібні йому об’єкти. Отримані відомості він мав направити своєму російському куратору через особистий чат у месенджері.

Служба безпеки затримала зловмисника на гарячому, коли він готував агентурний "звіт" до ФСБ.

За даними слідства, поплічником агресора є місцевий житель, ідейний прихильник рашизму. У поле зору окупантів він потрапив через свого знайомого з РФ, який співпрацював з ФСБ. Також зрадник неодноразово поширював прокремлівські погляди в російських відеочатах. Під час таких ефірів зловмисник виступав на підтримку збройної агресії проти України та виправдовував воєнні злочини рашистів.

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

- ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);

- ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Раніше повідомлялось, що довічне ув'язнення загрожує учасницям жіночої агентурної групи ФСБ, яка коригувала ракетні удари по Одесі.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті