Шольц про очікування від саміту миру щодо України: «Ми не ведемо переговори про кінець війни»

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав не мати надзвичайних очікувань від Глобального саміту миру у Швейцарії. Про це він сказав в інтерв'ю журналу Stern, - пише DW.Главное.

«Ні в кого не повинно бути надмірних очікувань. Ми не ведемо переговори про кінець війни", - заявив канцлер ФРН в інтерв'ю журналу Stern.

За словами Олафа Шольца, на Глобальному саміті миру щодо України «в кращому разі буде покладено початок процесу, який може призвести до прямих перемовин між Україною і Росією».

На швейцарському саміті, в якому візьмуть участь 80-100 країн, йтиметься про безпеку АЕС, про експорт зерна, про обмін полоненими між РФ і Україною, а також про необхідну заборону на застосування ядерної зброї, заявив Шольц.

Водночас канцлер ФРН висловив розчарування тим, що його заклику про постачання озброєнь Києву слідують недостатньо європейських країн. «Це пригнічує, оскільки Україна терміново потребує додаткових систем ППО», - заявив Шольц, додавши, що Путін має намір зруйнувати інфраструктуру України. 

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті