Шольц анонсував поставку Україні третьої системи Patriot, а також систем IRIS-T, ракет і боєприпасів

Канцлер Німеччини Олаф Шольц повідомив, що протягом найближчих місяців його країна поставить Україні третю систему Patriot, установку IRIS-T, снаряди, ракети та боєприпаси. Про це він сказав у Берліні на конференції щодо відновлення України 11 червня, - пише LB.ua.

Шольц пообіцяв, що поставки почнуться вже в наступні тижні і місяці. Шольц звернувся до присутніх на конференції з закликом підтримати німецьку ініціативу з посилення української ППО "всім, чим можете".

"Найкраща відбудова – та, яку не потрібно проводити", – сказав він.

Шольц додав, що відновлення і відбудова України потребуватимуть не менш як $500 млрд. Він вважає, що безпекові гарантії, які з Україною підписала Німеччина і ще понад десять країн, зокрема є гарантіями для бізнесу.

Канцлер пообіцяв, що на саміті Group of 7, який днями відбуватиметься в Італії, виступатиме за "далекосяжні та довгострокові гарантії для України".

Однак без приватного капіталу у відновленні не обійтися, переконаний німецький канцлер. Уже сотні німецьких підприємств працюють в Україні. 

Він звернув увагу, що коли йдеться про відновлення України, то йдеться про відновлення країни, що стане членом Євросоюзу.

Конференція з відновлення України проходитиме два дні під гаслом "Єдині в обороні. Єдині в відновленні. Сильніші разом". Участь у заході бере президент Володимир Зеленський. Серед тем, окрім відновлення, йтиметься про безпекові питання та гуманітарну сферу.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський 11 червня прибув до Німеччини для участі в Конференції з відновлення України та переговорів із Федеральним канцлером Олафом Шольцом.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті