Шмигаль заявив, що понад 900 тисяч українців мають економічне бронювання

Понад 900 тисяч українців мають економічне бронювання станом на зараз. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на форумі Ялтинської європейської стратегії (YES).

"У нас сьогодні понад 900 тисяч людей в бізнесі є заброньованими. Це важливий показник. Ми розуміємо, що можемо припускати ще більшу кількість заброньованих в бізнесі, але за умов, щоб була дотримана повністю "математика" мобілізації", - сказав Шмигаль.

Він також анонсував оновлення "продукту бронювання для бізнесу" найближчим часом та наголосив на принципі "воюй або працюй".

"У країні, яка воює, не має іншого шляху, ніж коли частина населення воює і платить за нашу майбутню перемогу своїми життями, друга частина населення має безумовно працювати, наповнювати бюджет, виробляти зброю, створювати все для того, щоб підтримати тих, хто сьогодні на передовій", - зазначив Прем'єр-міністр.

Шмигаль наголосив на активній роботі уряду для дотримання балансу в координації з військовими.

"Мобілізація сьогодні - це пріоритет, це виживання. І ми розуміємо, що дотримання балансу вимагає певної координації між урядом, військовими, українським бізнесом", - сказав він.

За словами Шмигаля, цей принцип є "критично важливим для нашого виживання і перемоги".

Раніше з посиланням на Міністерство економіки України повідомлялось, що понад 17 тисяч військовозобовʼязаних чоловіків мали відстрочку від призову на військову службу у звʼязку з бронюванням станом на кінець липня 2024 року. Найбільше "заброньованих" від держави - в енергетичній галузі

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті