Ще майже 200 людей, зокрема 7 поранених, вивезли з Торецької громади в межах екстреної евакуації

З обстрілюваної Торецької громади на Донеччині за останні кілька днів екстрено вивезли майже 200 мешканців, в тому числі 7 поранених. Про це повідомили у ГО «Схід SOS» та групі ДСНС «Фенікс», команди яких займаються евакуацією. 

Зокрема, 3 липня вдалося вивезти 16 людей до більш безпечних регіонів – Дніпропетровської та Чернівецької областей. 

«З них троє – з обмеженими фізичними можливостями та 1 маломобільна людина. Реальність Торецької громади жахлива: безперервні обстріли, вибухи, що розривають тишу. Земля, що дрижить під ногами, цілі квартали, перетворені на руїни. Щодня гинуть і отримують поранення мирні жителі», – зазначили рятувальники.

Водночас волонтери «Схід SOS» вивозять людей з прифронтових населених пунктів Торецької громади до Дніпра та шукають для них там житло. Людей з інвалідністю та похилого віку доставляють в центр тимчасового розміщення.

«Багато хто з них позбувся будинків. Люди сиділи в підвалах, дивом вижили. Вони дуже в нервовому стані. Хтось тягне баули з речами, але є й такі, що виїжджають тільки з одним пакетом», – розповідають в евакуаційній групі.

Наразі у Торецькій громаді залишається близько 9,5 тисячі людей, а у самому Торецьку — 4,5 тисячі. Серед них можуть буди діти. За останній тиждень червня та перші два дні липня евакуювати вдалося щонайменше 1370 людей. 

Як повідомлялося, за три дні з прифронтової Торецької громади евакуйовано 711 мешканців, з них 20 дітей.

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті