Сервіси МЗС для громадян України за кордоном стануть набагато доступнішими: Кабмін ухвалив постанову про систему "е-Консул"

Кабмін України ухвалив постанову про інформаційно-комунікаційну систему «е-Консул», яка забезпечить кращу доступність сервісів МЗС для громадян України за кордоном. Про це МЗС України повідомляє у Телеграм 22 серпня.

«Рішення уряду — результат роботи МЗС із цифровізації консульських послуг. Система е-Консул зробить сервіси доступнішими і швидшими: деякі дії перейдуть в онлайн, інші спростяться завдяки автоматичному підтягуванню документів з реєстрів. Це покращить якість послуг для громадян за кордоном», - зазначив глава МЗС Дмитро Кулеба.

Зазначається, що станом на серпень 2024 р. МЗС запустило цифрову платформу, де тестуються оновлена електронна черга, кабінети заявника та консула, а також автоматизовані послуги у сфері нотаріату та оформлення довідок.

МЗС працює над підключенням платформи до держреєстрів, що скоротить час надання послуг на 30-80%, залежно від типу.

"Очікується, що українці зможуть користуватися системою вже цього року. Наразі вона проходить перевірки", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, з’явилась онлайн-платформа для переселенців та українських біженців за кордоном.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті