Сервіс для створення сайтів Wix з 12 вересня заблокує акаунти для громадян РФ

Платформа для створення сайтів Wix заблокує російським громадянам доступ до своїх сервісів. Про це повідомляє Телеграм-канал The Moscow Times з посиланням на сайт компанії Wix.

Повідомляють, що обмеження набудуть чинності 12 вересня і торкнуться як безкоштовних, так і преміум-акаунтів. Згідно з повідомленням служби підтримки, після блокування всі сайти, що належать власнику акаунта, будуть зняті з публікації. Водночас користувачі можуть перенести свій домен до іншого реєстратора доменів або на інший хостинг, що дасть їм змогу продовжувати керувати своїм доменом і «підтримувати свою присутність онлайн без перебоїв». 

«Якщо ви не є резидентом Росії і вважаєте, що на вас не повинні поширюватися нові правила, які вимагають від Wix припинити надання послуг резидентам Росії, ви можете подати заявку на звільнення від них, надавши докази свого нерезидентства», - зазначили у Wix.  

Власники заблокованих акаунтів, які бажають оскаржити це рішення, повинні будуть зв'язатися з командою супроводу Wix і надати «докладне пояснення» того, що вони не є резидентами РФ, йдеться на сайті компанії.

Раніше про припинення роботи в Росії з 12 вересня заявив розробник програмного забезпечення (ПЗ) для маркетологів Hubspot. У понеділок, 9 вересня, сервіс по роботі з нотатками і базами даних Notion відключив доступ до акаунтів користувачів з Росії. Зі свого боку Google 9 вересня відключив у РФ хмарний сервіс BigQuery - масштабоване сховище для роботи з Big Data. 12 червня США заборонили надавати послуги у сфері програмного забезпечення, IT-консультування та проектування будь-якій особі в РФ. 

Як повідомлялося, у Росії інженеру дали три роки в'язниці за «українські» написи на бирках ключів.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті