Сенатор США Кінг порівняв путіна з Гітлером і закликав його зупинити

Сенатор США Ангус Кінг порівняв Володимира путіна з Адольфом Гітлером. Про це 9 січня повідомляє CBS News.

"Коли Гітлера не зупинили, ми зазнали 55 мільйонів смертей по всьому світу. Це момент, коли ми знаємо, що Путін хоче захопити Україну. Він хоче відновити Радянський Союз... І зараз його можна зупинити", - заявив сенатор в інтерв'ю.

З таким коментарем Кінг виступив після візиту до Києва та зустрічі з Володимиром Зеленським минулого тижня. За його словами, припинити допомогу Україні зараз стало б катастрофою.

"Я просто попросив би тих людей, які підіймають цей шум, почитати трохи історії. Погуглите Судети у 1938 році, Рейнську область у 1936 році, коли Гітлера можна було зупинити", - наголосив сенатор.

Зрештою, Кінг відзначив два чинники, які роблять активізацію військової допомоги Україні такою необхідною. По-перше, необхідність захисту енергетичної інфраструктури через постійні удари росії.

"Але те, що відбувається на сході, це по суті окопна війна. Це майже Перша світова війна. Це жахливо. І ця броньована техніка призначена для боротьби з цим, ми повинні дати українцям шанс боротися з цим вторгненням", - додав Кінг. .

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Сенат Конгресу США затвердив бюджет на 2023 рік, згідно з яким Україна отримає 45 мільярдів доларів допомоги.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті