Сенат США не підтримав законопроект про надзвичайну допомогу Ізраїлю, що не передбачає допомоги Україні

Сенат США 7 листопада не підтримав законопроект Палати представників про надання надзвичайної допомоги Ізраїлю, що не передбачає допомоги Україні. Про це повідомляє "Голос Америки".


Сенатор-республіканець Роджер Маршалл заявив: “Час має важливе значення, і вкрай важливо, щоб Сенат не відкладав надання цієї надзвичайно важливої допомоги Ізраїлю ні на один день”. Демократи, які складають більшість у Сенаті, з цим не погодились. Вони наголошували на важливості надання допомоги і Україні, і Ізраїлю, а також на фінансуванні гуманітарної допомоги, безпеки кордону та виділення грошей Тайваню - про що йдеться у запиті розміром у 106 мільярдів доларів, який Білий дім надіслав Конгресу минулого місяця.

“Наші союзники в Україні не можуть собі дозволити більшу затримку, ніж наші союзники в Ізраїлі”, - наголосила сенаторка Петті Мюррей, яка головує в сенатському комітеті з асигнувань.

Щоб стати законом, законопроект мають підтримати Сенат (де більшість складають демократи) та Палата представників (де більшість мають республіканці), а також має бути підписаний президентом США. Білий дім раніше заявляв, що президент Байден накладе вето на законопроект Палати представників, який не включає допомогу Україні.

Напередодні лідери Сенату повідомили, що пишуть власний законопроект про виділення додаткового фінансування, і сподіваються представити його вже цього тижня. Як повідомив сенатор Ліндсі Грем, до їхнього варіанту законопроекту увійдуть фінансування України, Ізраїлю та посилення кордону з Мексикою – питання, за яке особливо вболівають законодавці від Республіканської партії.

Як повідомлялося, Мінфін, Міноборони і Держдеп США закликали Конгрес надати $11,8 млрд допомоги Україні.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті