СБУ затримала диверсанта, який коригував вогонь по аеродромах Дніпропетровщини (ВІДЕО)

Служба безпеки України провела успішну операцію із затримання диверсанта, який коригував ворожий вогонь по аеродромах Дніпропетровської області, - повыдомляє прес-центр СБУ 3 серпня.

"СБУ затримала російського агента, який збирав дані для коригування ракетних ударів по аеродромам Дніпропетровщини", - йдеться у повідомленні.

Також агент фсб  приховано збирав розвіддані щодо функціонування об’єктів Придніпровської залізниці, місць дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ  і Тероборони.

"За даними контррозвідки СБУ, зібрані відомості зловмисник передавав представнику спецслужб рф через закриті канали зв’язку. У своїх «доповідях» він детально описував кожен об’єкт із прилеглою територією, вказував його координати з фото- і відеофіксацію. Окупанти використовували цю інформацію для планування диверсій і масованих артобстрілів по  інфраструктурі", - йдеться у заяві СБУ.

За даними слідства, зрадником є працівник однієї з приватних охоронних фірм Дніпра. Після початку повномасштабної агресії рф він був завербований кадровим співробітником фсб, отримавши «пропозицію» про співпрацю через месенджер. У затриманого виявили засоби зв’язку з доказами злочинних дій.

Як повідомлялося раніше, СБУ затримала коригувальника вогню по Миколаєву. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті