СБУ затримала чиновника у Миколаєві, який очолював російську агентуру у місті (ФОТО)

У Миколаєві контррозвідка Служби безпеки України затримала місцевого чиновника, який займався організацією агентурної групи спецслужб РФ. Про це 21 жовтня повідомляє прес-служба СБУ.

"Встановлено, що зловмисник "здавав" ворогові персональні дані військовослужбовців Збройних Сил України, СБУ, співробітників Національної поліції та обласної прокуратури. Також передавав рашистам списки загиблих українських захисників", - повідомляють представники відомства.

Також зрадник збирав дані про розташування та маршрути переміщення наших воїнів на території регіону. У його завдання входило й інформування російських "кураторів" про роботу об'єктів критичної інфраструктури Миколаєва та закриті питання, які обговорювалися під час нарад у міській раді.

"Чиновник намагався залучити до розвідувально-підривної діяльності двох своїх підлеглих та ще двох жителів міста, серед яких старший оперуповноважений районного управління поліції", - додає СБУ.

Потенційні агенти мали прокремлівські погляди та неодноразово підтверджували це у своїх соціальних мережах. Під час обшуків у чиновника вилучили конспіративне листування з "куратором", що підтверджує злочинну діяльність зрадника.

Співробітники СБУ не називають ім'я затриманого, проте місцеве видання "Новини-N" із посиланням на джерело у міськадміністрації його назвали. За їхніми даними, йдеться про начальника комунального підприємства "Миколаївська ритуальна служба" Олександра Сагайдака. Наразі вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ затримала російського агента, який збирав інформацію про об'єкти у Чернігівській області.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті