СБУ та Нацполіція затримали ділків, які торгували "трофейною" зброєю окупантів

СБУ та Нацполіція затримали 7-х ділків, які намагалися торгувати «трофейною» зброєю рашистів. Про це повідомляє пресцентр СБУ у Телеграм 21 жовтня.

Як повідомляється, Служба безпеки та Національна поліція запобігли незаконному продажу трофейного озброєння та боєприпасів ще у чотирьох регіонах України.

Під час комплексних заходів у Дніпрі, а також у Закарпатській, Тернопільській та Житомирській областях затримано 7-х підпільних торгівців зброєю.

Серед вилученого у фігурантів – російські гранатомети «Джміль», автомати Калашникова та понад 3 кг вибухівки.

Як зазначається, у Дніпрі булозатримано місцевого підприємця, який нелегально вивозив трофейну зброю з районів колишніх боїв на східному фронті, щоб продати криміналітету.

Для прихованого зберігання засобів ураження фігурант обладнав схрон на території своєї СТО.

На Закарпатті на «гарячому» затримано 50-річного мешканця Берегово, який намагався підпільно продати автоматичну зброю, бойові гранати та велику партію тротилу.

Усе це зловмисник ховав у підземному тайнику, який облаштував у лісі поблизу свого приватного будинку.

На Тернопільщині викрито ще двох ділків, що пропонували трофейну зброю через спеціалізовані інтернет-форуми, а потім поштою відправляли її «замовникам» як «автозапчастини».

На Житомирщині на нелегальній торгівлі зброєю викрито трьох мешканців Коростеня, які раніше притягувалися до кримінальної відповідальності за крадіжки.

Фігуранти вивозили засоби ураження з місць колишніх боєзіткнень на сході України, де перебували як «волонтери», а потім продавали знайдене озброєння через особисті кримінальні зв’язки.

За матеріалами СБУ затриманим повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до 7 років тюрми.

Комплексні заходи проводили за процесуального керівництва Криворізької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону, Берегівської окружної прокуратури, Тернопільської обласної прокуратури та Житомирської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону.

Нагадаємо, раніше у МВС заявили, що українці можуть мати на руках до 5 млн одиниць зброї, не рахуючи трофейної. 

Статті

Країна
21.10.2024
15:00

Рієлтерство зсередини. Вимушений досвід вимушеної переселенки

Ось що таке рієлтерство загалом – шахер-махер. Досі соромно від цих спогадів. Заспокоює одна обставина. У той період у мене захворів кіт, домашній улюбленець та член сім'ї.
Донбас
20.10.2024
18:24

Воювати в Україну приїжджають злочинці, жебраки та душевнохворі. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу захлинаючись від захвату цитували чергові заяви Путіна. Кожна з них сама по собі виглядала цілком серйозно, але під час спроби скласти їх у єдину картинку чітко було видно відсутність логіки в оратора та...
Луганськ
19.10.2024
12:35

Сука-любов. Луганський щоденник

Таких подружок-розлученок, як вона – у кожній гарячій точці. Дешевше, ніж платити повіям. Винайняв квартиру, наобіцяв всякого, подарував щось, зробив широкий жест. Жінка далі вигадає сама. Їй потрібні легенди, віра у щось, а йому випити і секс.
Всі статті