СБУ розкрила російських агентів на Донеччині та Дніпропетровщині - один із них працював на РФ із в'язниці (ФОТО)

Служба безпеки України викрила трьох ворожих агентів, які діяли у Донецькій та Дніпропетровській області, причому один із них працював на окупантів із в'язниці. Про це 24 вересня повідомляє прес-служба СБУ.

"Під час багатоетапної спецоперації Служба безпеки знешкодила ще одну міжрегіональну агентурну мережу РФ, яка коригувала ворожий вогонь у прифронтових районах сходу та півдня України", - пишуть представники Служби безпеки.

Так, у Донецькій області діяли два російські агенти. Вони передавали рашистам місця дислокації та позиції наших воїнів, у тому числі позиції установок HIMARS.

"Ще одного ворожого поплічника викрили у Дніпрі. Ним виявився ув'язнений одної із виправних установ. За допомогою прихованого мобільного телефону він налагодив зв'язок зі своїми спільниками на свободі, які передавали йому геолокацію українських блокпостів", - зазначили у СБУ.

Повідомляється, що агентів завербували вже після повномасштабного вторгнення Росії. Так, двоє зрадників із Донецької області потрапили у поле зору ФСБ через свої прокремлівські погляди. А ув'язнений із Дніпропетровщини сподівався вийти на волю та здобути посаду в окупаційній адміністрації у разі захоплення області.

Російських агентів затримали у Покровську під час спроби передачі розвідувальної інформації окупантам.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Луганщині викрили зрадників, які допомагали рашистам ідентифікувати полонених українців.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті