СБУ повідомила про підозру головному "митнику ДНР" Боєнку, який забезпечує перекидання російських танків в Україну

Про підозру повідомлено головному "митнику ДНР" Володимиру Боєнку, який забезпечує перекидання російських танків в Україну. Про це пише СБУ в Телеграм 2 серпня.

"Служба безпеки зібрала доказову базу на колаборанта Володимира Боєнка - очільника окупаційної "митниці ДНР" у тимчасово захопленій частині території Донеччини. На цій "посаді" він забезпечує перекидання військової техніки, артозброєння та боєприпасів із росії на східний фронт України", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що Боєнко передав командуванню збройних сил РФ колишні склади та ангари Донецької митниці загальною площею у тисячі квадратних метрів. Наразі окупанти використовують захоплені приміщення як транзитні логістичні центри для подальшого переправлення озброєнь, зокрема важкої бронетехніки, на передову.

За даними слідства, до тимчасового захоплення Донецька фігурант був заступником начальника східного регіонального управління Державної митної служби України. Однак у квітні 2014 року посадовець пішов на співпрацю з підконтрольними росії терористами "ДНР", а згодом отримав "призначення" до місцевої окупаційної адміністрації РФ. Там він тривалий час займався вивезенням з тимчасово захопленої частини території регіону до країни-агресора агропромислової, вугільної та металургійної продукції.

У листопаді 2022 року колаборант став очільником окупаційної "митниці" в Донецьку.

"На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили Боєнку про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Оскільки зловмисник перебуває на тимчасово окупованій частині території на сході України, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти нашої держави", - сказано також у повідомленні.

Раніше повідомлялось, що про підозру в колабораційній діяльності повідомили головному митнику Луганської області часів Януковича.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті