СБУ переносить війну якомога ближче до Кремля - Малюк

Служба безпеки України посилює роботу в тилу ворога, щоб перенести війну якомога ближче до Кремля. Про це заявив голова СБУ Василь Малюк в інтерв'ю Politico.

"СБУ завдає цілеспрямовані точкові удари. Ми жалимо ворога голкою прямо в серце. Кожна наша спецоперація переслідує конкретну ціль і дає свій результат. Усе це в комплексі ускладнює можливості рф для ведення війни в Україні і наближає нашу Перемогу", – зазначив Малюк.

Вже зараз спецслужба працює над тим, щоб відтіснити Чорноморський флот РФ з Криму. І робить це з допомогою морських дронів "Sea baby".

"Це змусило Москву перевести більшу частину флоту зі своєї бази в окупованому Севастополі в Криму, залишивши західну частину моря вільним від російських суден і дозволивши Україні відновити використання своїх портів для судноплавства", - зазначили у ЗМІ.

Також Малюк зазначив, що Україна ретельно розглядає свої цілі перед тим, як завдати удару — намагаючись дотримуватися правил війни, на відміну від росії, яка обстрілювала ракети, артилерію та безпілотники як по військових, так і по цивільних цілях.

"Плануючи та готуючи свої спецоперації, СБУ ретельно обирає цілі. Ми працюємо на військових об’єктах або на тих, які противник використовує для виконання своїх бойових завдань. Ми діємо повністю за нормами міжнародного права", – підкреслив Малюк.

Як повідомлялось раніше, голова СБУ Малюк заявив, що Кримський міст приречений.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті