СБУ опублікувала деталі у справі про півмільйонний хабар заступника Галущенка: "Міністр уєзжаєт в Харьков... Может, там єго взорвут?"

СБУ опублікувала нові докази у справі про "півмільйонний хабар" заступника міністра енергетики Олександра Хейла. Відповідне перехоплення телефонної розмови розмістив Телеграм-канал відомства 13 серпня.

"Міністр (очільник Міненерго Герман Галущенко. - "ОстроВ") уєзжаєт в Харьков... Может, там єго взорвут?", - каже в телефонній розмові заступнику міністра його співрозмовник.

"Служба безпеки України опублікувала перехоплені розмови фігурантів масштабної корупційної схеми, у організації якої підозрюється заступник міністра енергетики України. За матеріалами справи, в обмін на хабар у 500 тис. доларів США чиновник, користуючись своїми повноваженнями, пообіцяв керівникам держпідприємств Львівсько-Волинського вугільного басейну безперешкодно передати у користування гірничо-видобувне обладнання із шахт прифронтового району Донеччини", - пише СБУ.

Мова йде про унікальне та дефіцитне устаткування однієї з державних вугільних компаній, яка розташована у межах найгарячішого напрямку східного фронту - Покровському.

"У аудіоперехопленні СБУ відбувається дуже цікава розмова між заступником Міністра енергетики України Олександром Хейлом та його спільниками. Вони обговорюють, як саме будуть брати хабар у 500 тис. доларів, як ділитимуть гроші, а ще мріють про те, щоб у відрядженні до Харкова був "підірваний" Міністр енергетики України, якого вони обзивають "падлом". Тепер зрозуміло, чому Галущенко сприяв викриттю цих хабарників", - коментує перехоплення "Оперативний ЗСУ".

Раніше співробітники СБУ та НАБУ, за процесуального керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Київської обласної прокуратури, а також за сприяння Міністра енергетики України, викрили відповідну корупційну схему і затримали чотирьох фігурантів провадження. Наразі всім їм обрано запобіжні заходи. 

Раніше також повідомлялось, що Вищий антикорупційний суд (ВАКС) 12 серпня відправив під варту колишнього заступника міністра енергетики Олександра Хейла, якого затримали на хабарі у пів мільйона доларів.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті